Ozon Kullanımının Havuzlarda Kimyasal Kullanımına Etkisi

Ozon Kullanımının Havuzlarda Kimyasal Kullanımına Etkisi

Ozonla dezenfeksiyonda 0.3 -0.6 ppm klor yeterlidir. Ozon; yüksek oksidasyon gücü ve kullanılan kontak tankıyla sağlanan temas süresi ve temas yüzeyinden dolayı %100'e yakın dezenfeksiyon sağlar. Böylece kullanılacak klor miktarı % 90 azalır.

Uyguladığımız teknolojiyi kullanmaya başladığınızda kimyasal kullanımınız %90 azalacaktır.
 
Ozon; yüksek oksidasyon gücü ve kullanılan kontak tankıyla sağlanan temas süresi ve temas yüzeyinden dolayı %100’e yakın dezenfeksiyon sağlar. Böylece kullanılacak klor miktarı % 90 azalır.
 
Ozon; suyun PH’ını değiştirmez ve PH’tan etkilenmez bu sebeple kullanılan PH düşürücü miktarı da %90 azalır.
 
Ozon; yüksek oksidasyon gücünden dolayı organik ve inorganik maddelerin havuzda içinde çökelti halinde gelmesini, çöktürülüp, daha sonra topaklanarak havuz filtrasyon sistemiyle kolayca uzaklaştırılmasını sağlar. Ozon bu özelliği sayesinde havuzda kullanılması gereken çöktürücü ve topaklayıcı miktarını önemli ölçüde azaltır. Havuz suyunuz eskisinden daha berrak ve parlak olur. Bu sebeple de havuzda kullanılacak parlatıcı işlevi gören kimyasal kullanımına da ihtiyaç kalmaz.
 
 
Ozon; yüksek oksidasyon gücünden dolayı yosunları öldürmek için de oldukça etkilidir. Bu sebeple havuzda kullanılması gereken yosun önleyici miktarı önemli ölçüde azalır. Hatta ozonla dezenfekte edilen kapalı havuzlarda yosun önleyici kullanımı yok denecek kadar azdır.

WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı